بازار و تجارت - بورس نگار

بورس نگار - نقطه ای کوچک همچون جزیره ای در اقیانوس بیکران اقتصاد

بازار و تجارت - بورس نگار

بورس نگار - نقطه ای کوچک همچون جزیره ای در اقیانوس بیکران اقتصاد

آمریکا پیشنهاد هسته‌ای ایران را 'مفید' توصیف کرد

  دولت آمریکا پیشنهاد هسته‌ای ایران را 'مفید' توصیف کرد


جی کارنی برنامه ارائه شده توسط نمایندگان ایران را مفید توصیف کرده است
دولت آمریکا از طرح پیشنهادی ایران برای حل مساله هسته‌ای استقبال کرده و یک مقام ایرانی خواستار واکنش مساعد غرب به این پیشنهاد شده است...




 
جی کارنی برنامه ارائه شده توسط نمایندگان ایران را مفید توصیف کرده است
دولت آمریکا از طرح پیشنهادی ایران برای حل مساله هسته‌ای استقبال کرده و یک مقام ایرانی خواستار واکنش مساعد غرب به این پیشنهاد شده است...
 
به گزارش شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس آمریکا، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، در واکنش به طرح پیشنهادی ایران که در نشست اخیر ایران و کشورهای گروه ۱+۵ در ژنو ارائه شد، گفته که "پییشهاد ایران در مورد برنامه اتمی آن کشور مفید است" و افزوده است که این طرح "جدی و دارای محتوایی است که قبلا دیده نشده بود."
آقای کارنی در عین حال هشدار داد که نباید انتظار داشت که مذاکرات بین ایران و شش قدرت جهانی به تحولی فوری در شرایط کنونی منجر شود.
جدیدترین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ روز گذشته در ژنو خاتمه یافت در حالیکه طرف‌های شرکت‌کننده در مجموع، این دور مذاکرات را در مقایسه با گذشته، مثبت و مفیدتر توصیف کرده‌اند.
در نخستین نشست این اجلاس در روز سه شنبه، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، طرح پیشنهادی کشورش را به نمایندگان شرکت‌کننده ارائه داد و گفته می‌شود که این طرح در ادامه اجلاس مورد بررسی قرار گرفت.
 
وزیر خارجه ایران پیشنهاد خود برای حل بحران هسته‌ای را در نشست ژنو مطرح کرد
آقای کارنی در مورد این نشست گفته است که "ما برنامه ارائه شده توسط نمایندگان ایران را بسیار مفید یافتیم." وی افزود که هرنوع تفاهمی با ایران باید به جامعه جهانی ثابت کند که برنامه‌های هسته‌ای آن کشور منحصرا دارای مقاصد غیرنظامی است.
در بسیاری از جلسات قبلی گروه ۱+۵ و ایران، نمایندگان ایران تاکید داشتند که دستور کار مذاکرات باید شامل مجموعه‌ای وسیع از موضوعات بین‌المللی باشد و در مواردی، بر مشارکت جمهوری اسلامی در مدیریت مسایل جهانی تاکید داشتند در حالیکه کشورهای غربی اصرار می‌ورزیدند که نخست باید مساله هسته‌ای حل و فصل شود.
به همین دلیل هم گاه کشورهای غربی جمهوری اسلامی را متهم می‌کردند که به جای بحث پیرامون نحوه برطرف کردن نگرانی جهانی در مورد برنامه های هسته‌ای خود، در صدد وقت کشی برآمده‌ است تا این برنامه‌ها را با اهداف نظامی دنبال کند.
به گزارش سی‌بی‌اس، در نشست اخیر در ژنو، طرف‌های مذاکره به موضوع اصلی پرداختند و نمایندگان گروه ۱+۵ به شکلی صریح و مستقیم، با طرف ایرانی گفتگو کردند.
در انتظار واکنش غرب
مقامات و رسانه‌های دولتی ایران نیز نشست ژنو را مفید توصیف کرده و گفته‌اند که حل و فصل پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی و رفع تحریم‌های خارجی علیه ایران دور از دسترس نیست. آنان خواستار واکنش مساعد طرف مقابل شده‌اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، وزیر امور خارجه ایران گفته "جامعه بین‌الملل امروز برای حل بحران [هسته‌ای ایران] راهکار دارد" و افزوده است که "در نیویورک و ژنو با این دید وارد مذاکرات شدیم و نمایندگان آنان هم نشان دادند که اراده لازم سیاسی را دارند تا این فرآیند به پیش برود."
 
کشورهای غربی موضعگیری ایران در جلسات قبلی را سازنده نمی‌دانستند
وی یادآور شده که مذاکرات عمیق‌تری لازم است و قرار است دور بعدی مذاکرات در روزهای ۶ و ۷ نوامبر در ژنو دنبال شود.
همچنین، به گزارش واحد مرکزی خبر، غلامحسین دهقان، سفیر و معاون نمایندگی دایم جمهوری اسلامی نزد سازمان ملل، در سخنانی در کمیته خلع سلاح و امنیت ملی این سازمان تاکید کرد که ایران "با صداقت کامل" وارد مذاکرات ژنو شد و انتظار دارد طرف مقابل نیز به همین نحو عمل کند.
آقای دهقان گفته که دولت ایران مایل است "در فرآیند مذاکراتی جدی، زمان‌‌بندی شده و نتیجه‌بخش، نگرانی طرف‌های مقابل را رفع کند."
وی افزود که دولت او از طرف مقابل انتظار دارد "با شناسایی حق مسلم جمهوری اسلامی ایران در استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای، شامل برخورداری از چرخه کامل ملی سوخت هسته‌ای، نگرانی های ایران را با برداشتن همه تحریم های یک‌جانبه و چند‌جانبه مرتفع کند."
این مقام ایرانی گفت که پیشنهاد ارائه شده توسط وزیر خارجه کشورش "مجموعه منسجمی برای پیشبرد مذاکرات" است و افزود که "طرف مقابل هم باید با استفاده از این فرصت، ثابت کند که در یافتن راه حل برای این مساله صادق است."
غلامحسین دهقان اظهار داشت که تعداد زیادی از کشورها از مذاکرات اخیر ژنو حمایت و ابراز امیدواری کرده‌اند که این مذاکرات به نتیجه موفقیت‌آمیز برسد. وی در عین حال گفت: "تنها یک رژیم در منطقه ما وجود دارد که مخالف این مذاکرات است و تمام تلاش خود را برای به شکست کشاندن آن انجام می‌دهد و آن اسرائیل است."

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد